Huis kopen (aankopen) in Gouda en omstreken

De rol van een aankoopmakelaar is de afgelopen periode sterk toegenomen. In onze praktijk blijkt dat wij als aankoopmakelaar veel klanten eerder aan een woning hebben kunnen helpen en ze ook  voor misstappen hebben behoedt. Hieronder ziet u de 7 stappen voor het aankopen van een woning daarnaast hebben wij een speciaal zoeksysteem voor onze klanten. Hoe dat werkt leggen we graag in een persoonlijk gesprek met u uit.

Wij voeren zeer regelmatig aankopen uit in Gouda, Reeuwijk, Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Hierdoor bent u verzekerd van een goed en onafhankelijk advies en een scherpe aankoopprijs voor een schappelijk tarief!

De 7 stappen van een woning aankopen

Wilt u een woning aankopen? Dan heeft u veel voordelen met een NVM makelaar aan uw zijde. Zo bent u als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod, wordt de onderhandeling u uit handen genomen en koopt u zonder kleine lettertjes. In 7 stappen nemen we u graag mee in het aankoopproces.

Stap 1: Woonwensen in kaart brengen

Samen met u stellen we een woningprofiel op. Hierin leggen wij al uw wensen vast zoals de locatie, aantal kamers en wel of geen tuin. Op basis van uw profiel gaan wij op zoek. Niet alleen op Funda, maar ook op social media en bij andere makelaarskantoren. Wij houden u steeds op de hoogte van het actuele aanbod.

Stap 2: Financiële mogelijkheden bespreken

Uit onze ervaringen blijkt dat verkopers meer vertrouwen hebben in een koper met een aankoopmakelaar, omdat wij met u hebben besproken wat u kunt lenen, hoeveel u maximaal aan een hypotheek wilt besteden en hoeveel eigen middelen u inbrengt. Als u wilt, verwijzen wij u door naar een financieel adviseur voor een verkennend gesprek.

Stap 3: Professioneel een woning bekijken

Een woning bekijken is leuk en spannend. Terwijl u zich tijdens een bezichtiging bezighoudt met de grootte, sfeer, indeling en stijl, bekijken wij de woning vanuit onze expertise. Wij kijken naar de bouwwijze, het onderhoud en of er gebreken zijn, noodzakelijke reparaties en waar de woning ligt. Na de bezichtiging bespreken we samen wat we er van vinden. Op deze manier voorkomen we overhaaste beslissingen.

Stap 4: Bouwkundig en juridisch beoordelen van de woning

Een woning kan er op het eerste oog goed uit zien, maar bij een bouwtechnische keuring toch gebreken hebben. Klein Makelaardij heeft de kennis van bouwtechnische inspectie in huis. Bij uw aankoopbegeleiding wordt de staat van de woning meegenomen met een advies of het wel of niet zinvol is een bouwtechnische keuring te laten doen, voordat u de aankoop doet.

Stap 5: Onderhandelingen; nu wordt het spannend

Als u de woning wilt aankopen, begint het spel van onderhandelen. Voor de één stressvol en spannend, voor de ander leuk en uitdagend. Klein Makelaardij kent de spelregels en neemt u het onderhandelingsproces uit handen. Dit scheelt u zorgen, tijd en geld. Niet alleen de koopsom, maar ook de beste voorwaarden zoals opleverdatum, roerende zaken en ontbindende voorwaarden zijn belangrijk. Wij nemen dit allemaal mee en brengen een weloverwogen bod uit. De verkoper weet dat u een serieuze kandidaat bent als de onderhandeling via een NVM-aankoopmakelaar verloopt. Zo zijn uw kansen op de woning een stuk groter.

Stap 6: Koopovereenkomst in orde maken

Zodra de verkoper akkoord gaat met het bod, wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Klein Makelaardij zorgt dat alles wat is afgesproken correct wordt vastgelegd in de overeenkomst. Samen nemen we het hele contract door, zodat u precies weet waarvoor u tekent. Stel alle vragen die u heeft! Zo voorkomen we onzekerheden over de kleine en grote letters in de koopovereenkomst.

Stap 7: Tekenen bij de notaris

Op de dag van de oplevering, de dag dat u de sleutel ontvangt, bekijken we samen de woning of deze zoals afgesproken opgeleverd is. Dit doen wij voordat u naar de notaris gaat om te tekenen. Na het ondertekenen van de akte van levering en de sleuteloverdracht, bent u definitief eigenaar van uw nieuwe woning.