Klein Makelaardij – Makelaar Reeuwijk

De woningmarkt is momenteel volledig aan het veranderen. Wat is de beste vraagprijs en tegen welke condities zet u uw huis te koop? De keuze voor verkoop en de aanpak lijkt vaak lastig.

Bij Klein Makelaardij ondersteunen en ontzorgen wij u graag gedurende het hele proces. Om te beginnen gaan we eerst graag een vrijblijvend gesprek met u aan. U zit dan nog nergens aan vast. Wij geven u een advies over de vraagprijs en vertellen u graag over onze verkoopstrategie. Indien er een klik is en u een goed gevoel bij ons makelaar heeft, kunnen we echt gaan starten. Wij maken uw huis verkoopklaar, prijzen het correct en zetten het goed in de markt. Uiteraard bieden we de woning op Funda aan, maar we hebben ook ons eigen netwerk. Wie weet is er wel een woningzoeker ingeschreven in ons bestand die in uw huis zijn of haar droomhuis ziet? Of is het de ideale woning voor één van onze social media volgers? Hoe dan ook; we vinden snel een koper! Wij zijn experts in het op de markt brengen van onroerend goed met een persoonlijk tintje.

Wij begeleiden u door het hele traject. Vanaf het gratis waardebepaling/adviesgesprek tot aan de overdracht bij de notaris. Klein Makelaardij is uw partner!

Wij hebben jarenlange ervaring met het kopen en verkopen van huizen in Reeuwijk. Zowel de de plaats Reeuwijk als de gehele gemeente Bodegraven-Reeuwijk, bevatten voor ons geen geheimen. Wij kennen elke laan, steeg en straat.

Klein Makelaardij levert o.a. de volgende diensten:

Hoe bepaalt de makelaar de waarde van uw woning?

Elke woning is uiteraard weer anders. Daarom zal elke (goede) makelaar eerst graag bij u langs willen komen om de woning goed te bekijken. Dan kun je pas echt een goede inschatting maken. Maar wat doet de makelaar nou (nog meer) om een goede vraagprijs te bepalen?

 • Huizen vergelijken
  Heel simpel gezegd zoeken we huizen die op uw huis lijken. Daarbij wordt er een waarde afweging gemaakt op basis van de plus- en minpunten (bijv. de staat en bouwjaar van de keuken, badkamer, of er een dakkapel aanwezig is, etc.).
 • Verloop vraagprijs
  We onderzoeken hoe lang vergelijkbare woningen te koop hebben gestaan en wat het verloop van de vraagprijs was.
 • De locatie
  In de makelaarswereld wordt vaak gezegd dat het bij een woning om 3 dingen gaat; locatie, locatie, locatie. Dat is niet helemaal waar, maar de locatie is wel ontzettend belangrijk. Een prachtige woning die aan een drukke provinciale weg ligt is minder waard dan dezelfde woning in een stads- of dorpskern. Zoals ze zeggen: “Een huis kun je veranderen, maar de locatie niet”.

Buiten deze bovenstaande punten, kijken we natuurlijk ook naar andere zaken. Zo wordt het energielabel ook steeds belangrijker (zeker in deze tijd) en kijken we ook naar de mogelijkheid om de woning te verduurzamen. Uw woning hoeft overigens echt geen energielabel A of B te hebben. Laat de makelaar eens rustig kijken en hij zal altijd eerlijk zijn over de verkoopkansen.

Neem vandaag nog contact op met Klein Makelaardij voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil mijn woning gaan verkopen. Wat moet ik doen?

Zorg dat uw woning klaar is voor verkoop

Uiteraard adviseren wij u graag persoonlijk. Elk huis en elke situatie is weer anders.

De manier waarop u uw woning in de verkoop zet, kan een aanzienlijk verschil maken. U kunt deze tips gebruiken om uw huis verkoop klaar te maken voordat u daadwerkelijk tot verkoop overgaat.

 • Gebruik zo veel mogelijk lichte en neutrale kleuren in de woning. Door de neutrale kleuren kunnen geïnteresseerden zich gemakkelijk inbeelden hoe het eruit zou zien wanneer zij er zouden wonen.
 • Probeer geen gebreken aan uw woning te verbergen. Dit kan later voor problemen zorgen in het verkoopproces.
 • Kijk kritisch naar uw eigen woning: wat zou uw woning aantrekkelijker kunnen maken voor geïnteresseerden?
 • Gebruik onze expertise. Door jarenlange ervaring weten wij welke punten extra aandacht nodig kunnen hebben.

Er staat een bezichtiging gepland! Wat nu?

U komt er achter dat er mensen zijn geïnteresseerd in uw woning die willen komen kijken. Dit is misschien wel het belangrijkste moment, want de bezichtiging is bepalend voor de overgang tot verkoop. Laat ons u daarom helpen om de bezichtiging zo goed mogelijk te laten verlopen! 

 • Ruim de woning op en zorg dat het schoon is
 • Doe de gordijnen zo veel mogelijk op. Een woning met veel licht is vaak aantrekkelijker
 • Verberg foto’s en andere persoonlijke voorwerpen zo veel mogelijk.
 • Berg eventueel bepaalde meubels en voorwerpen op om de woning ruimer te laten lijken.
 • Sluit dan ook geen ruimtes af.
 • Zorg voor een behaaglijke temperatuur en een aangename geur in de woning.
 • Laat de bezichtiging aan ons over. Wij hebben de ervaring en de expertise om het optimale uit een bezichtiging te halen. Het is ons vak.
Houd uw woning ‘in the picture’

Wanneer uw woning niet meteen verkocht wordt, is het belangrijk dat uw woning in beeld blijft bij woningzoekenden. Wij kunnen u helpen om uw woning steeds weer opnieuw op te laten vallen.

 • Doe mee aan NVM Open Huizen dagen of regel op een ander moment een open huis met ons. Tijdens een open huis hebben geïnteresseerden het idee dat de drempel lager ligt en zullen zij sneller geneigd zijn om langs te komen.
 • Maak gebruik van onze speciale Social Media module, dit helpt mee bij het promoten van uw woning.
 • Drie keer per jaar wordt onze woonkrant Wonen & Leven uitgegeven. Wij bieden u de mogelijkheid om hierin voor een relatief laag bedrag te adverteren. De extra publiciteit die uw woning krijgt wanneer u uw woning in de krant plaatst, kan een aanzienlijk verschil maken.
 • Maak gebruik van de aanvullende promotiemogelijkheden van Funda. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Eindinspectie

Gefeliciteerd! Uw woning is verkocht, het enige wat nog rest is de eindinspectie en de overdracht bij de notaris. Waar moet u op letten?

 • Controleer of alles in de staat is zoals afgesproken is ten tijde van het ondertekenen van de koopovereenkomst. Belangrijke documenten die u hierbij kunt gebruiken zijn de koopovereenkomst zelf en de lijst van zaken.
 • Lever de woning ‘bezemschoon’ op.
 • Twijfelt u ergens over, vraag ons om hulp! Wij geven u graag meer informatie, bijvoorbeeld welke zaken aard- en nagelvast zijn.