Aankoopmakelaar Gouda

Een aankoopmakelaar helpt u bij het zoeken naar en het kopen van een woning. Ze helpen u ook de best mogelijke prijs te bieden en zorgen ervoor dat u niet te veel betaalt voor het onroerend goed.

De rol van een aankoopmakelaar leek enkele jaren geleden bijna uitgespeeld. Toch blijkt in de praktijk dat een aankoopmakelaar consumenten voor veel ellende en misstappen kan behoeden. Want niet iedereen koopt dagelijks een huis.

Wij hebben veel ervaring met woningaankoop in de regio Gouda. Daarnaast hanteren wij scherpe tarieven.

Wij hebben een aankooptarief samengesteld waar zowel u als wij baat bij hebben. Ons tarief is € 1.500,= plus 10% over het onderhandelingsverschil (vraagprijs -/- aankoopprijs). Exclusief opstartkosten en BTW.

U bent bij ons verzekerd van een goed en onafhankelijk advies. Wij doen er alles aan zodat u een woning kunt kopen tegen een scherpe aankoopprijs onder de beste condities!

ONZE STAPPEN VOOR HET VINDEN/AANKOPEN VAN EEN WONING

Als eerste op de hoogte van het aanbod

Samen met u stellen we een woningprofiel op.  In dit profiel leggen we al uw wensen vast. Op basis van dit profiel gaan wij op zoek. We gebruiken daarvoor het NVM uitwisselingssysteem, social media en wij gebruiken uiteraard ook ons eigen netwerk. We houden u continu op de hoogte van het nieuwe woningaanbod in Gouda en omstreken.

Financiële mogelijkheden doornemen
Uit onze ervaringen blijkt dat verkopers meer vertrouwen hebben in een koper die werken met een aankoopmakelaar. Dit omdat wij reeds met u hebben besproken wat u kunt lenen, hoeveel u maximaal aan een hypotheek wilt besteden en hoeveel eigen middelen u inbrengt. Als u wilt, verwijzen wij u door naar een financieel adviseur voor een verkennend gesprek.

Woning bezichtigen
Graag gaan wij met u mee naar de woningbezichtiging. Terwijl u zich tijdens een bezichtiging bezighoudt met de grootte, sfeer, indeling en stijl, bekijken wij de woning vanuit een heel ander oogpunt. Wij gebruiken onze expertise en kijken naar o.a. de bouwwijze, de staat van het onderhoud, noodzakelijke reparaties en de ligging van de woning. Na de bezichtiging bespreken we samen wat onze bevindingen zijn. Op deze manier voorkomen we overhaaste beslissingen.

Bouwkundig en juridisch beoordelen van de woning

Klein Makelaardij heeft de kennis van bouwtechnische inspectie in huis. Bij uw aankoopbegeleiding wordt de staat van de woning meegenomen met een advies of het wel of niet zinvol is een bouwtechnische keuring te laten doen, voordat u de aankoop doet.

Onderhandelen/bieden

Wilt u graag de woning kopen? Dan begint het spel van onderhandelen. Klein Makelaardij kent de spelregels en neemt u het onderhandelingsproces uit handen. Dit scheelt u zorgen, tijd en geld. Niet alleen de koopsom, maar ook de beste voorwaarden zoals opleverdatum, roerende zaken en ontbindende voorwaarden zijn belangrijk. Wij nemen dit mee en brengen een weloverwogen bod uit. De verkoper weet dat u een serieuze kandidaat bent als de onderhandeling via een NVM-aankoopmakelaar verloopt. Zo zijn uw kansen op de woning een stuk groter.

UW BOD IS GEACCEPTEERD? WAT ZIJN DE VERVOLGSTAPPEN?

De verkoper is akkoord gegaan met het bod. Wat volgt nu?

Koopovereenkomst in orde maken

Zodra de verkoper akkoord gaat met het bod, wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Klein Makelaardij zorgt dat alles wat is afgesproken correct wordt vastgelegd in de overeenkomst. Samen nemen we het hele contract door, zodat u precies weet waarvoor u tekent. Stel alle vragen die u heeft! Zo voorkomen we onzekerheden over de kleine en grote letters in de koopovereenkomst.

Tekenen bij de notaris

Op de dag van de oplevering, de dag dat u de sleutel ontvangt, bekijken we samen de woning of deze zoals afgesproken opgeleverd is. Dit doen wij voordat u naar de notaris gaat om te tekenen. Na het ondertekenen van de akte van levering en de sleuteloverdracht, bent u definitief eigenaar van uw nieuwe woning.