Huizenmarkt in Gouda

16/02/2023

Gouda is een prachtige stad in het Groene Hart van Nederland. Met zijn historische gebouwen, grachten en kaasmarkten trekt de stad elk jaar veel bezoekers aan. Maar wat is de huidige stand van zaken op de woningmarkt in Gouda? In deze blogpost bespreken we de trends en ontwikkelingen in de woningmarkt van Gouda.

De vraag naar woningen in Gouda

Gouda is een populaire stad om in te wonen. De vraag naar woningen is dan ook hoog. Dit geldt vooral voor woningen in het centrum van de stad. Veel mensen willen graag in de buurt van de historische binnenstad wonen, met zijn gezellige restaurants, winkels en culturele attracties. Ook de nabijheid van Rotterdam en Den Haag maakt Gouda aantrekkelijk voor forensen.

Het aanbod van woningen in Gouda

Het aanbod van woningen in Gouda is beperkt. Er zijn niet veel nieuwbouwprojecten in de stad en bestaande woningen worden snel verkocht. Dit heeft invloed op de prijzen van woningen in Gouda. De prijzen zijn de afgelopen jaren gestegen. Vooral woningen in het centrum van de stad zijn duur. Een gemiddelde eengezinswoning kost tegenwoordig meer dan 400.000 euro.

De woningtypen in Gouda

Er zijn verschillende soorten woningen in Gouda. In de historische binnenstad zijn veel grachtenpanden te vinden. Deze woningen zijn vaak smal en hoog en hebben een kenmerkende gevel. In de omliggende wijken staan vooral eengezinswoningen. Ook zijn er verschillende appartementencomplexen in de stad. Deze complexen zijn vooral populair bij starters op de woningmarkt.

Bekijk hier ons aanbod van woningen in Gouda.

De huurmarkt in Gouda

De huurmarkt in Gouda is ook krap. Er zijn niet veel huurwoningen beschikbaar en de prijzen zijn hoog. Vooral huurwoningen in het centrum van de stad zijn duur. Een gemiddeld huurappartement kost tegenwoordig meer dan 1.000 euro per maand. Dit maakt het voor veel mensen moeilijk om een geschikte huurwoning te vinden.

De invloed van de coronacrisis op de woningmarkt in Gouda

De coronacrisis heeft invloed gehad op de woningmarkt in Gouda. Veel mensen zijn zich gaan realiseren dat ze liever in een ruimere woning willen wonen, nu ze meer tijd thuis doorbrengen. Hierdoor is er meer vraag ontstaan naar eengezinswoningen met een tuin. Ook is er meer vraag naar woningen buiten de stad (zoals Reeuwijk, Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht), waar meer ruimte is en waar de prijzen lager zijn. Dit heeft geleid tot een toename van de verkoop van woningen in de omliggende dorpen.

Wilt u wonen in Gouda? Met een aankoopmakelaar staat u sterker! Lees hier meer over onze aankoopdiensten.

Deel deze pagina