Woning verkopen in Gouda en omstreken

Wanneer u uw huis wilt verkopen kan er veel op u af komen. De woningmarkt is volop in beweging. Hoe verkoopt u uw huis voor een goede prijs en de onder de beste condities? Klein Makelaardij heeft jarenlange ervaring met het verkopen van woningen in Gouda maar ook in de omliggende plaatsen zoals Reeuwijk en Moordrecht. Door een persoonlijke aanpak krijgt u het maximale resultaat.

De 7 stappen van een woning verkopen

Overweegt u uw huis te verkopen? Dan komt er veel op u af. Wij nemen u aan de hand van ons 7 stappenplan mee in alles wat moet gebeuren. Zo weet u wat er op u afkomt en wanneer. Klein Makelaardij begeleidt u bij het gehele verkoopproces.

Stap 1: De juiste vraagprijs bepalen

Het start bij het bepalen van de waarde van uw woning. Klein Makelaardij doet dit door een waardebepaling waarin gekeken wordt naar de ligging, bouwtechnische staat, maandelijkse lasten, afwerking en de energiezuinigheid van uw woning. Ook kijken we naar de huidige huizenmarkt. Op basis van de waarde van de woning bepalen we samen met u de vraagprijs.

Stap 2: Opdracht tot dienstverlening ondertekenen

Als u Klein Makelaardij als uw verkoopmakelaar kiest, ondertekent u de opdracht tot dienstverlening. Hierin staat onder welke voorwaarden Klein Makelaardij de verkoop voor u verzorgt. Wij maken uw dossier compleet waar onder andere juridische stukken zoals de eigendomsakte, papieren van de Vereniging van Eigenaren en identiteitsbewijzen in worden opgenomen. Ook moeten verschillende vragenlijsten worden ingevuld voor wettelijke verplichtingen en het informeren van de koper.

Stap 3: Uw huis promoten

De eerste indruk van uw huis is belangrijk. Goede foto’s, video’s en plattegronden zijn doorslaggevend voor geïnteresseerden om te bepalen of uw huis een bezichtiging waard is. Daarom werkt Klein Makelaardij met een gespecialiseerd bedrijf in woningpresentaties. Ervaring leert ons dat een te koop bord in de tuin en een gewone advertentie op Funda niet genoeg is voor een succesvolle verkoop. Klein Makelaardij zet daarom verschillende kanalen in, om uw huis onder de aandacht te brengen.

Denk hierbij aan:

Funda: geen standaard advertentie maar een uitgebreid pakket inclusief video en 3D plattegronden.
Social media: via Facebook en Instagram posts die gemakkelijk deelbaar zijn in uw netwerk.
Netwerk: uw woning wordt onder de aandacht gebracht bij makelaars en geïnteresseerden in Gouda en omgeving.
Brochure: deze wordt digitaal naar geïnteresseerden opgestuurd.

Stap 4: Bezichtigingen

Geïnteresseerden nemen contact op met Klein Makelaardij voor het bezichtigen van uw woning. In samenspraak met u plannen we het moment dat mensen komen kijken. U hoeft niet bij de bezichtigingen aanwezig te zijn. Geïnteresseerden voelen vaak zich meer op hun gemak als de verkoper er niet bij is. Wij nemen ruim de tijd, zodat de potentiële koper een goed beeld krijgt van de woning én wij samen met u de geschikte koper kunnen selecteren.

Stap 5: Onderhandelen; het spel

Na de bezichtigingen ontvangt Klein Makelaardij de biedingen. Die bespreken we met u en geven advies. Niet alleen de prijs, maar ook de overdrachtsdatum, ontbindende voorwaarden en een uit te voeren bouwtechnische keuring, bepalen namelijk welke koper het beste is. Klein Makelaardij begeleidt u tijdens dit proces en houdt voor u het overzicht.

Stap 6: Yes, verkocht! Het tekenen van de overeenkomst

Als er een overeenstemming is bereikt met de koper, legt Klein Makelaardij alles vast in een koopovereenkomst. Hier staan afspraken in over de prijs, belangrijke datums, ontbindende voorwaarden en roerende zaken. Voordat u die ondertekent, nemen we de koopovereenkomst zorgvuldig met u door. Pas als het voor u allemaal duidelijk is, tekent u samen met ons de koopovereenkomst.

Stap 7: Naar de notaris

Op de dag dat u naar de notaris gaat voor het ondertekenen van de akte en de sleuteloverdracht, plannen we een laatste inspectie in uw huis. De inspectie is samen met de koper om te kijken of alles volgens afspraak is opgeleverd. Na deze inspectie gaat u naar de notaris voor de laatste handtekening en de sleuteloverdracht.

Tijdens de gratis waardebepaling vertellen wij u graag de 7 redenen om voor Klein Makelaardij te kiezen